Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

SÜRÜŞ EHLİYETLERİNDEKİ SORUN ÇÖZÜLDÜ

Sürüş ehliyetleriyle ilgili devlet eliyle oluşturulan “yasal boşluk” dün toplanan Bakanlar Kurulu’nda çözüldü.

Bakanlar Kurulu çıkışında yapılan açıklamada, Şoför okullarıyla ilgili, Şoför Okulları ve Eğitmenleri Tüzüğü ile Ehliyet Sınav ve Sürüş Ehliyeti Müfettişleri, Sürüş Eğitim İzni ve Sürüş Ehliyetleri Sağlık Tüzüğü’nün de gerekli düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi.

“28 ŞUBAT 2021’E KADAR ÜCRETSİZ UZATILACAK”

Başbakan Saner, süresi dolan öğrenci ehliyetlerinin kullanılabilmesi amacıyla 28 Şubat 2021’e kadar ücretsiz olarak uzatılmasına, yapılacak işlemden ek bir ücret alınmamasına karar verildiğini bildirildi.

ŞOKYAK BAŞKANI TİLKİ: “BUGÜN ÖĞRENCİ SINAVLARI YAPILACAK”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şoför Okulları ve Çalışanları Yardımlaşma Kooperatifi (ŞOKYAK) Başkanı Barış Tilki, bugün sadece öğrenci sınavlarının yapılacağını, diğer günlerde ise eskisi gibi direksiyon sınavlarına geçileceğini kaydetti.

“LÜTFEN HERKES GEREKEN MESAFE VE MASKE KURALLARINA UYSUN”

ŞOKYAK Başkanı Tilki, eğitmenlere seslenerek, “Lütfen herkes gereken mesafeye, hijyen kurallarına uyarak, en önemlisi de maskelerimizi takarak/taktırarak kimseyi riske koymadan bu kötü sureci zarar görmeden geçirelim” çağrısında bulundu.

GEÇMİŞ BAKANLARA SESLENDİ…

Tilki, geçmiş dönemin yetkilileri ve alt kadroları nedeniyle birçok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “dairelerdeki düzensizlik ve iş bilmezlik yüzünden hepimiz perişan olduk” dedi.

Önceki Ulaştırma Bakanları Tolga Atakan, Ahmet Kaşif ve Kemal Dürüst’e seslenen tilki, “Bu isimleri gören var mı? Hele o çokbilmiş Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı? Hepsi de sus-pus oldular” diyerek, “Umarım bu yasadıklarımız artık son bulur” temennisinde bulundu.

Herkese işinde başarılar dileyen Tilki, “Daha önce de yazdığım gibi, bu kötü dönemi az zararla atlatmayı yürekten diliyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Motorlu Araçlar, Yol ve Trafik Yasası kapsamında yapılan değişiklikler 28 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi ancak gerekli tüzük çalışmaları, hükümet boşluğu ve Bakanlar Kurulu’nun toplanamaması sonucu “eş zamanlı” olarak tamamlanamamıştı.

Yasa’daki değişikliklere ilişkin ilgili tüzük ve altyapı çalışmalarının tamamlanamamasına karşın; değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanması nedeniyle “hasbelkader” yürürlüğe girmişti.

Böylece, adeta “devlet eliyle yasal boşluk” yaratılmıştı.

Söz konusu yasal boşluk 28 Ağustos’ta yaratılmasına karşın, 2 ay boyunca ilgili tüzük çalışmaları yapılmamış, ehliyet yenileme ve yeni ehliyet çıkarma işlemleri devam edilmiş, Yasa, devlet tarafından çiğnenmiş ve 1 Kasım itibariyle ehliyetlere ilişkin işlemler durdurulmuştu.

Yaşanan yasal boşluk nedeniyle vatandaş bir ayı aşkın süredir ne yeni ehliyet çıkartabiliyor, ne de süresi geçen mevcut ehliyetini yeniletebiliyordu…

Exit mobile version