Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

Rusya uçuşları başlattı, turistler akın etti

Türkiye’de Rusya uçuşlarının bugün resmen başlaması ile turizmde hareketlilik başlıyor.

Bu sabah itibarı ile Antalya semalarındaki hareketlilik Rusya uçuşlarının havaalanına inmesiyle hissedilmeye başlandı. Bu sabah itibarı ile bir buçuk saat içinde Rusya’dan 11 uçak Antalya’ya iniş yaptı.

Turizmciler bugün Antalya’ya Rusya’dan 70 uçuş gerçekleşeceğini ifade ederken bu uçuşların dağılımı ise şöyle: Moskova 51-St. Petersburg 10-Rostov 9.

Rusya uçuşlarının başlaması ile bugün Antalya’ya 23.000 Rus turist gelecek.

Bugün Antalya’ya 12 ülkeden ( Rusya-Ukrayna-Almanya-Makedonya-Moldova-Belarus-Sırbistan-İsviçre-Fransa-Avusturya-İsveç-Danimarka)139 uçuş ile yaklaşık 35.000 misafir gelecek.

Uçuş sayısına göre İlk 4 ülke ise şöyle: 1. Rusya (70), 2.Ukrayna (20), 3.Almanya (18), 4.İngiltere (17).

Gelen Yolcu sayısına göre ise sıralama şu şekilde: 1. Rusya 22.934, 2.Ukrayna 3.992, 3. Almanya 3.366, 4. İngiltere. 3.234.

Akdeniz’in önemli destinasyonlarında bugün yurt dışından gerçekleşen uçuşlar ise şu şekilde; Girit’e 71, Rodos’a 30, Mallorca’ya 157, Antalya 139. Rusya’dan Girit, Rodos ve Mayorko’ya uçuş gerçekleşmiyor.

Mayorka’ya Antalya’dan daha çok uçuş gerçekleşmesine rağmen Antalya uçaklarının kapasitesinin daha çok olmasından dolayı Antalya’ya Mayorka’dan daha çok yolcu geliyor.

Turizmciler zor geçen bu süreçte sezonun gerçek anlamda bugün başladığını ifade ederken önümüzdeki günlerde artması planlanan Almanya uçuşları ile Ağustos, Eylül, Ekim aylarında yaraların sarılmaya başlayacağı görüşünde.

Uzmanlar, Covid-19 sürecinin hem Türk halkı, hem turistlerin sağlığını koruyacak şekilde çok dikkatli yönetilmesi gerektiğini kaydediyor. Bu 3 ay bu konuda önemli bir sınav verileceğini kaydeden turizmciler, sürecin iyi yönetilememesi durumunda bu artışların zarar olarak kendilerine dönebileceğini belirtiyor.

Exit mobile version