Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

TATAR’IN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA CTP KATILMAYACAK!

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 27-29 Nisan tarihleri arasında Cenevre’de gerçekleşen 5+BM gayrıresmi Kıbrıs konferansı sonrası, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Cumhuriyet Meclisi’ni bilgilendirecek.

Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk kez Meclis Genel Kurulu’nda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

CTP KATILMAYACAK

CTP, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cenevre öncesinde meclisi bilgilendirmemesi ardından görüşmelerden sonar bilgilendirmek istemesinden dolayı toplantıyı göstermelik olarak nitelendirerek toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

CTP yaptığı yazılı açıklamasında “Siyasi partilerle gerekli istişareler zamanında yapılmaksızın yaşandıktan sonra yapılacak bu toplantı, bize göre anlamını tamamen yitirmiş durumdadır. Milletvekillerimiz, bize göre “göstermelik” olmanın ötesinde bir anlam taşımayan bu toplantıya katılmayacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

TDP KATILACAK

CTP’nin sert açıklamasıyla katılmayacağını duyurduğu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cenevre bilgilendirmesi yapacağı yarınki Meclis toplantısına TDP katılacağını açıkladı. TDP Genel Başkan Cemal Özyiğit, topantıya katılacaklarını belirterek, “Cenevre’de yaşanan yanlışlara dikkat çekmek tarihe bir not düşmek ve tutanaklara geçirmek için orada olacağız” dedi.

 

Kaynak: Haber Kıbrıs

 

Exit mobile version