Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

Plajlar cankurtaransız kaldı!

1 AYDA 3 KİŞİ DENİZDE BOĞULDU…

Polis Basın Subaylığı’nın mayıs ayında yayımladığı rapora göre, son bir ay içerisinde 3 kişi denizde boğularak hayatını kaybetti. Boğulma olaylarından biri 22 Mayıs’ta Kervansaray’da, diğer ikisi de geçtiğimiz hafta sonu Alagadi’de meydana geldi. 2019 yılında ise 11 kişinin denizde boğularak hayatını kaybettiği basına yansımıştı

“CANKURTARAN SAYISI YETERSİZ”…

Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu Başkanı Ender Yeşilyurt, bu yıl ülkede cankurtaran sıkıntısı olduğunu söyledi ve Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’den ne cankurtaran, ne de cankurtaran eğitmeni getirilebildiğini anlattı. Federasyona kayıtlı 50 cankurtaran olduğunu ifade eden Yeşilyurt, bu cankurtaranları da gelen talep üzerine belli plaj ve otellere yönlendirdiklerini belirtti.

Ülkemizde deniz mevsimi açılır açılmaz 3 kişinin boğularak hayatını kaybetmesi, denizlerde güvenlik konusunun yeniden tartışılmasına yol açtı.    Bu yıl denizlerde daha da dikkatli olunması gerekiyor çünkü, salgın nedeniyle ülkeye yurtdışından cankurtaran ve cankurtaran eğitmeni de getirilemedi ve denizler, güvenlik açısından tamamen kaderine terk edildi.

Alagadi’de geçtiğimiz hafta sonu denize giren iki gencin dalgalara kapılarak hayatını kaybetmesi, yüzerken karşı karşıya kalınabilecek tehlikeleri bir kez daha gündeme taşıdı.     Bilindiği üzere 22 Mayıs’ta da Kervansaray bölgesinde denizde bir genç boğulma tehlikesi geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

 

Exit mobile version