Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

Pile’deki sorunlar, yarın Bakanlar Kurulu’nun gündeminde

İçişleri Bakanı Baybars, Pile’de yaşayan ve Kıbrıs’ın kuzeyinde çalışan çok sayıda vatandaşın bulunduğunu, işlerine gitmeleri halinde karantina süreci ile karşılaştıklarını belirterek, yarın Bakanar Kurulu’nda bu konunun masaya yatırılacağını belirtti, “Bu noktada nasıl bir kolaylık sağlayabiliriz, konuşacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Haberci WEB TV’de Burç Tunçer’in sorularını yanıtladı.

Pile’deki Kıbrıslı Türklerin sorunlarına ilişkin soru üzerine konuşan Baybars, “Pile’de yaşan vatandaşları çok iyi anlıyorum” diyerek, bu konuda ilk günden itibaren özellikle Dışişleri Bakanının, bölge belediye başkanı ve Pile Muhtarı ile birlikte yoğun mesai harcadığını ifade etti, “Sanırım, Pile’de yaşayan vatandaşlar bazen kendilerini dışlanmış hissediyor” dedi.

Pile’nin mevcut yapısın nedeniyle, oradaki halkın mağdur olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek, sınır kapılarının kapatılması ve Güney’deki pozitif vakaların devam etmesi nedeniyle tedbirlerin devam ettiğini belirtti.

Pile’de yaşayan ve Kıbrıs’ın kuzeyinde çalışan çok sayıda vatandaşın bulunduğunu, işlerine gitmeleri halinde karantina süreci ile karşılaştıklarını belirten Baybars, “Bu konuda yarın sabah Bakanlar Kurulu var. Bu konuyla ilgili henüz netleşmiş bir karar yok. Yarın sabahki toplantıda, bu konuyu gündeme akacağız Sağlık Bakanlığı ile birlikte. Bu noktada nasıl bir kolaylık sağlayabiliriz, işlerine dönmelerini nasıl kolaylaştırırız, bunu değerlendireceğiz” dedi.

Exit mobile version