Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

KAMU GÖREVLİSİNE 5 BUÇUK YIL HAPİS CEZASI!

Kamu Görevlisi Tarafından Sirkat suçundan yargılanan” Öykü Balıkçıoğlu suçlu bulundu ve hapis cezası aldı.

Lefkoşa’da meydana gelen “Kamu Görevlisi Tarafından Sirkat suçundan yargılanan” Öykü Balıkçıoğlu, hakkındaki karar açıklandı. Öykü Balıkçıoğlu, 5 buçuk yıl hapis cezası aldı.

Başkan Nüvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Umut İnan’nın yer aldığı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek, oy birliği ile 5 buçuk yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Mahkeme, sanığın işlediği “Kamu Görevlisi Tarafından Sirkat” suçunun ciddiyetine vurgu yapıp, bu suçun 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne değindi.

Kamu görevlisi olan sanığın 870 bin TL sirkat etmesini aleyhine değerlendirdiklerini belirterek, kamu görevlilerinin görevlilerini ifa ederken, kamunun güvenini sarsmamaları ve bu güveni suiistimal etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, sanığın sirkat ettiği meblağın azımsanmayacak bir miktar oluşunu aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. Sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek, oy birliği ile 5 buçuk yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kaynak: Haber Kıbrıs

Exit mobile version