Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

İŞLERİN DAHA KÖTÜYE GİTMESİNİ Mİ BEKLİYORUZ?

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs (corona virüsü), ülkemizde büyük korku ve paniğe yol açtı. Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararları Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay birlikte açıklamıştı.
           Virüsden dolayı tüm okullar kapatılmış, bazı özel sektör çalışanlarına izin vermiş, Bakanlar Kurulu’nun corona virüsü önlemleri kapsamında, sokağa çıkma yasağı ya da iş yerlerinin kapatılması gibi tedbirler alma yoluna gitmemesine rağmen, sorumluluk gösteren birçok işletme bir süreliğine kepenk kapattı.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İçerisinde bulunduğumuz olağanüstü durum dolayısıyla bakanlığa bağlı birimlerde görev yapan kamu sağlık çalışanlarının izinlerinin durdurulması, izinlerini kullanmakta olan çalışanların ise izinlerinin iptal edilerek görevlerine çağrılmaları Bakanlığımızca gerekli görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

Virüsün etkisi ülke genelinde panik ve korkuya yol açmışken çalışma izin merkezi’nde işlemler devam etmesi ise tepkilere yol açtı
 Çalışma izin merkezi’nde çalışmalar tüm bu tehlikelere rağmen neden hala sürdüğü merak konusu.Halk sonuçları kötü olduğu zaman mı akıllanacağız diye sormaktan kendisini alamıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu ise henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmış değil.




Exit mobile version