Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

HÜKÜMET PROGRAMI OKUNUYOR!

UBP Genel Başkan Vekili Saner’in Başbakanlığındaki hükümetin programının okunacağı Genel Kurul toplantısı saat 11:20 sıralarında başladı.

Sağlık Bakanı Pilli’nin temaslı olduğundan dolayı katılamadığı ancak yerine bir muhalefet milletvelinin katılarak nisabın sağlandığı toplantıda şu an Ersan Saner UBP-DP-YDP Koalisyon Hükümeti’nin programını okuyor.

Nisabın sağlanması için yoklama yapılırken, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Erhürman mecliste hazır bulundu.

Hükümet programının Meclis Genel Kurulu toplantısında okunmasından iki tam gün geçtikten sonra, 17 Aralık Perşembe günü, Meclis Genel Kurulu’nda hükümet program üzerindeki görüşmeler başlayacak. Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra da güven oylaması yapılacak. Meclis İç Tüzüğü’ne göre güven oylaması açık oyla yapılacağı açıklandı.

Oylamada güvenoyu verenlerin sayısı ret oyu verenlerden fazla ise Bakanlar Kurulu güvenoyu almış olacak. Aksi halde, Bakanlar Kurulu güvenoyu almamış olacak ve Başbakan’ın istifasını Cumhurbaşkanı’na sunması gerekecek.

Yeni hükümet, Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra 49 milletvekili kalan Cumhuriyet Meclisi’nde 25 sandalyeyle temsil ediliyor. Meclis’te halen UBP’nin 20, CTP’nin 12, HP’nin 6, DP’nin ve TDP’nin 3’er, YDP’nin 2 milletvekili ve 3 de bağımsız milletvekili bulunuyor.

Exit mobile version