Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

Güngördü: “Hükümet, yerel yönetimleri zayıf bırakacak hamlelerden kaçınmalı”

Belediye katkılarından yapılan yüzde 25’lik kesintinin geri alınmasına ilişkin bir sinyal olmadığını dile getiren Güngördü, hükümetin yerel yönetimleri zayıf bırakacak hamlelerden kaçınması gerektiğini belirtti.

Havadis Web TV’de yayınlanan ‘Covid-19 Özel’ programına bağlanan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Covid-19 salgınıyla ilgili Girne’de ciddi bir olumsuzluk yaşanmamasının sebebinin zamanında alınan önlemler olduğunu vurguladı.

“GİRNE’DE OLUMSUZLUK YAŞANMAMASININ NEDENİ ZAMANINDA ALINAN ÖNLEMLER”

Girne’ye giriş çıkışların zamanında kontrol altına alınması ve geçtiğimiz hafta alınan maske takma zorunluluğu gibi kararlar ile Girne’de ciddi bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

Belediye katkılarından yapılan yüzde 25’lik kesintiyle ilgili dün Başbakan Ersin Tatar ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ile görüştüklerini kaydeden Güngördü, kesintinin geri alınmasıyla ilgili bir sinyal almadıklarını dile getirdi.

“BELEDİYELERİN GÜÇSÜZ KALMASININ FATURASI HALKA YANSIR”

Belediyelerin güçsüz kalması durumunda faturasının halka yansıyacağını kaydeden Güngördü, “Dün Başbakan ve Maliye Bakanı ile yaptığımız görüşmede bize yapılan izahatta dünya ekonomisinin yüzde 30 daralacağı yönündeydi. Alternatif planları ortaya koymamız gerekir. Hükümetin yerel yönetimleri zayıf bırakacak hamlelerden kaçınması gerekir” diye konuştu.

Bir apartmanın damında zincirle bağlı tutulan köpeğin kurtarılmasına ilişkin konuşan Güngördü, ölüme terk edilen köpeğin veterinere götürüldüğünü, apartmanın damının ise temizlendiğini ifade etti.

“KÖPEĞİ ÖLÜME TERK EDEN KİŞİ BULUNACAK”

Köpeği ölüme terk eden sahibinin bulunacağını belirten Güngördü, “Mutlaka şikayetçi olacağız. Hayvan Refahı Yasası’na göre bu hareketin bir sonucu vardır. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Ekonominin canlanması için bir takım iş yerlerinin tedbiri elden bırakmamak şartıyla açılabileceğini söyleyen Güngördü, “Bir kişiyi bile kaybedersek ekonomi canlandırmanın ne anlamı kalır” dedi.

Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Güngördü, “Avustralya’da yaşayan bir arkadaşımla orada alınan önlemler hakkında konuştuk. Örneğin, yaşlılar ve engelliler sabah 06.00-08.00 arasında marketlere gidebiliyor, arabada iki kişiden fazla insan varsa polis durdurarak ceza kesiyor. Dünyadaki örneklerine bakarak çok tedbirli ve dikkatli olmamız gerekir” dedi.

 

Exit mobile version