Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

Güney Lefkoşa’da işlenen cinayet: Bir kişi tutuklandı, iki kişi aranıyor…

Lefkoşa’nın güneyinde, surlar içi bölgesinde geçtiğimiz Pazar akşamı işlenen cinayet ile ilgili gelişmeler Rum basınında bugün de yer aldı.

Politis gazetesi, Rum polisinin, 21 yaşındaki bir Hintlinin ölümüyle sonuçlanan cinayete karıştığı düşünülen 27 yaşındaki bir kişinin tutuklandığını, yine Hint asıllı olan Amrit Bhinter(32) ve Amritpal Singh (24) isimli iki kişinin ise arandığını yazdı.

Gazete, cinayetin, bir grup Asya kökenli kişinin kavga etmesi sonucu işlendiğini, kavganın arkasında ise insan ticareti ve uyuşturucu meselelerinin bulunduğunu belirtti.

Kavga sonucunda, iki Hintlinin de yaralandığını belirten gazete, faillerin, cinayete kurban giden ve yaralanan kişilere bıçak, odun, sandalye, tahta gibi nesnelerle saldırdığını yazdı.

Habere göre, cinayetle ilgili tutuklanan 27 yaşındaki kişi ise dün, hakkında 8 gün tutukluluk emrinin verildiği mahkeme önüne çıkarıldı.

Alithia gazetesi, cinayetle ilgisi olduğu düşünülen ve polis tarafından aranan  2 Hintlinin bulunması için fotoğraflarını da yayımladı.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, işlenen cinayetin söz konusu bölgede, yabancıların karıştığı son iki yıldaki dördüncü cinayet olduğuna da dikkat çekti.

POLİS BÖLGEDEKİ DEVRİYEYİ ARTIRDI

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum polisinin, yaşanan bu olayların ardından Lefkoşa surlar içindeki bölgede devriyeyi artırma kararı aldığını yazdı.

Habere göre polis, dün akşam geç saatlere kadar bölgede yaya olarak devriye yaptı. Polis hafta sonu ise devriyeyi sabaha kadar sürdürecek.

Exit mobile version