Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

Giresun’daki sel felaketinde can kaybı 7’ye yükseldi!

Türkiye’yi dehşete düşüren Giresun’daki sel felaketi sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgeden gelen ‘son dakika’ haberine göre bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece faciada can kaybı maalesef yediye yükseldi.

Tirebolu-Doğankent yolunda, menfezin çöktüğü bölgede sabah saatlerinden yapılan arama çalışmalarında kayıp 1 kişinin daha cansız bedeni bulundu. 1 kaybın daha bulunmasıyla yaşamını yitirenlerin sayısı, 7’ye yükseldi.

ASKERİ ARAÇ SULARA KAPILDI

Dereli’de içinde 5 asker ile 1 iş makinesi operatörünün bulunduğu askeri araç, Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu sele kapıldı. Araçta bulunan Uzman Çavuş Onur Kıran, Erdem Çıtır’ın cansız bedenine ulaşıldı, 2 asker ile iş makinesi operatörü kayboldu. Ayrıca kayıp 9 kişinin arama çalışmaları sürüyor.

7 ilçeyi etkisi altına alan sel ve heyelanda, Doğankent, Dereli ve Yağlıdere’de 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü.

AFAD: 157 KİŞİ KURTARILDI

AFAD’tan yapılan açıklamaya göre, Giresun’daki selin ardından 988 kişilik ekip ve 288 araç ile devam eden müdahale çalışmalarında 157 vatandaş kurtarıldı.

Elektrikleri kesilen 70 köy ve 8 mahalleden 49 köy ile 4 mahalleye elektrik verilmeye başlandı. Kalan 21 köy ve 4 mahalle için çalışmalar devam ediyor.

“ŞEHRİN SİLÜETİ DEĞİŞMİŞ”

Tarım  ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kentte Ağustos ayı yağış ortalamasının 1.5 mislinin 1 günde yağdığını belirtti.

Pakdemirli “Gerçekten şehrin tamamen silüeti değişmiş durumda. Şehrin seviyesi değişmiş durumda. 2 metre, 3 metre belki şu an toprağa basıyoruz. İlk defa böyle bir afet görüyorum” dedi.

Exit mobile version