Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

ERHÜRMAN: “BUNUN ADI DARBEDİR! EDEP DUVARINI AŞTIK!”

Erhürman, Meclis Başkanlığının da tarafsızlığını yitirdiğine dikkat çekerek, Meclis Başkanı’nın Anayasa’ya aykırı olan bir öneriyi Meclis’e getirdiğini ve UBP ile hareket ettiğini kaydetti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Azınlık Hükümeti’nin Anayasa ve İç Tüzüğe aykırı bir şekilde komitelerdeki temsiliyet oranlarını değiştirmeye çalıştığına işaret etti, “Bunun adı darbedir. Anayasa’ya aykırı bir şeyi bu kadar açıkça yapmanın adı darbedir, aradığınız şey de Azınlık Hükümeti ile diktatörlüktür” dedi.

Meclis’in 3 buçuk saat geç açıldığına işaret eden CTP Milletvekili Tufan Erhürman, “Adap duvarını, edep duvarını aştık. Son bir saattir Sayın Başbakan bir milletvekili ile odasında görüşüyor, biz de bekliyoruz” dedi.

Hükümet’in Anayasa, yasa, iç tüzük tanımaz tavrının yanı sıra, bir de komitedeki temsiliyet sayılarına ilişkin Ad-hoc komite önerisi getirildiğine işaret eden Erhürman, Anayasa’nın ve İç Tüzüğün  ilgili maddelerini okudu.

Üye sayılarının Danışma Kurulu’nda belirlenebileceğine vurgu yapan Erhürman, daha Danışma’ya gelmeden UBP’nin getirdiği öneride üye sayılarını da kestiğinin ve bu güne kadar böyle bir şey yaşanmadığının altını çizdi.

Anayasa’ya ve İç Tüzüğe aykırı bir işin Meclis’e getirildiğine vurgu yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Sinirlenme kapasitemi kaybettim, her şey bekliyorum sizden, sizde her şey mübah” şeklinde konuştu.

“Meclis İç Tüzüğünü kendi hedefiniz, istediğiniz doğrultusunda ihlal edeceğinizi açıkça beyan da ediyorsunuz” diyen Erhürman, Meclis Başkanı’nın da açıkça UBP Milletvekili olarak hareket ettiğine işaret etti.

Erhürman, “Bunun adı darbedir. Anayasa’ya aykırı bir şeyi bu kadar açıkça yapmanın adı darbedir, aradığınız şey de Azınlık Hükümeti ile diktatörlüktür” dedi.

Bu öneriye onay verecek, olumlu ey kaldıracak milletvekilleri adına utandığını da ifade eden Erhürman, bunun yapılmasının bundan sonrası için de emsal olacağını, her gelene komitelerdeki üyeleri istediği gibi belirleme şansı tanıyacağını vurguladı.

 

Kaynak: Gıynık Gazetesi

Exit mobile version