Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

Çavuşoğlu: “Akıncı gibi dürüst olmayan bir siyasetçi ile hiç çalışmadım”

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “Türkiye’yi seçim malzemesi yaptığını” vurgulayarak, “Böylesine dürüst olmayan bir siyasetçi ile çalışmadım” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu: “Akıncı gibi dürüst olmayan bir siyasetçi ile hiç çalışmadım”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın İngiliz Basınına verdiği demeç ile ilgili konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “seçim zamanında Akıncı’nın Türkiye’yi malzeme yapmaya başladığının” altını çizdi. KKTC içindeki iç siyasetten sorumlu bir insan olmadığını hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, “Kendi kendine soru sorup cevap veriyor. Türkiye’yi malzeme ediyor” dedi.

Akıncı gibi dürüst olmayan bir siyasetçi ile hiç çalışmadığını dile getiren Çavuşoğlu, “İlginç bir biçimde Türkiye’ye saldırmayı tercih ediyor” değerlendirmesini yaptı.

“Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçinin yakışmadığının” söyleyen TC Dışişleri Bakanı, “Akıncı ne yapmak istiyor, Türkiye’ye niye saldırıyor? Bunları Kıbrıs Türk halkının çok iyi düşünmesi gerekir diye vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version