Site icon Haber Kuzey Kıbrıs

Bahçesinin her yerinden paket paket bonzai çıktı

Lefkoşa’da Surlariçi’nde evinde mahkeme emriyle arama yapılan 24 yaşındaki zanlı Vasfi Aldemir’in tasarrufunda toplam 25 gram sentetik uyuşturucu bulundu.     “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlamasıyla tutuklanan zanlı, dün mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında KKTC Başsavcılığı adına savcı Hüseyin Gökhan Eser, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Mehmet Sevinç’i dinletti.

Mahkemede şahadet veren Sevinç, 27.04.2020 tarihinde saat 11.30’da, Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Vasfi Aldemir’in ikametgahında yapılan aramada ikametgahın bahçesinde 24 ayrı kağıda sarılı 14 gram ağırlığında, 3 gram ayrı bir noktada ve kerpiç evin duvarı içinde gizli 8 gram ağırlığında olmak üzere yaklaşık 25 gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığına vurgu yaptı.

Polis memuru Mehmet Sevinç, zanlının mart ayında, uyuşturucuyu aranan bir şahıstan aldığını ve uyuşturucunun bir kısmını aranan üç ayrı kişiye 280 TL karşılığında verdiğinin belirlendiğini kaydetti.

Soruşturmanın devam ettiğini, zanlının verdiği gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini söyleyen Sevinç, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Exit mobile version